ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИНИНГ ХАЛҚАРО ТРАНСПОРТ КОРИДОРЛАРИНИ РИВОЖЛАНТИРИШДАГИ СИЁСАТИ ВА ТРАНЗИТ ТАШУВЛАР БИЛАН БОҒЛИҚ ТЕНДЕНЦИЯЛАРИ ҲУСУСИДА - Рустамов Жавоншер Истамжон ўғли (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ушбу мақолада Ўзбекистон иқтисодиётида муҳим транспорт коридорларидан фойдаланиш аҳволи, транспорт хизматларининг ялпи ички маҳсулотдаги улуши таҳлили қилинган. Шунингдек, мавжуд транспорт коридорлари орқали ташилган транзит юкларнинг ҳажми йиллар кесимида таҳлил қилиниб, Ўзбекистон учун транзит юк ўтказиш иқтисодиёт учун самарали восита эканлиги тўғрисида маълумотлар берилган.