NOTO’LIQ OILA FARZANDLARI DUCH KELADIGAN MUAMMOLAR - Doniyarova Saida Sharof qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada noto'liq oilalarda tarbiyalanayotgan bolalar va ular duch keladigan muammolar haqida to’xtalib o’tamiz. Oila a`zolaridan birining bola tarbiyasida qatnashmasligi qator obyektiv qiyinchiliklarni keltirib chiqaradi. Natijada bola tarbiyasi bilan shug’ullanuvchi onaning yoki otaning zimmasiga ikkita og`ir vazifa: o`z qaramog`ida qolgan bolalarni moddiy jihatdan ta`minlash va ularning tarbiyasi uchun javobgar bo`lish mas`uliyati yuklanadi. Noto`liq oilada o`ziga xos ruhiy muhitning mavjudligi va uning vaqti-vaqti bilan o`zgarib turishi bu oilada tarbiyalanayotgan bolaning aqliy, axloqiy va ruhiy kamolotiga alohida ta`sir etadi.