MAHMUDXOʻJA BEHBUDIYNING JADID MAKTABLARIDAGI XIZMATLARI - Mirzoyeva Nigora Shavkatjonovna; Shukurova Dilnoza (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Mazkur maqolada jadidchilik harakatining yetakchi namoyondasi bo‘lgan Mahmudxoʻja Behbudiyning qisqacha hayot yo‘li, jadid maktabi, darsliklari, o‘z davrining ta’lim tizimiga qo‘shgan ulkan hissasi, xalqni bilimli qilishdagi bosib o‘tgan mashaqqatli yo‘li haqida muxtasar ma‘lumot keltirilgan.