YANGI TUG’ILGAN CHAQALOQLARDA NEONATAL GIPERBILIRUBINEMIYA - Toshpulatova Gavharshodbegim Otabekovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: ushbu maqolada yangi tug'ilgan chaqaloqlarda neonatal giperbilirubinemiya tuzilishini tahlil qilish natijalari keltirilgan. Uzoq muddatli neonatal sariqlik tarkibida konjugatsion giperbilirubinemiya-kech sariqlik 68 bolada (75,5%) etakchi holat bo'lganligi aniqlandi, ammo 15 (16 %) bolalarda sariqlik aralash xarakterga ega edi.