OILADA BOLALARNI IYMONLI, BARDOSHLI VA MUVOZANATLI PSIXIKASINI SHAKLLANTIRISH MASALASI - Rayimqulov Umrzoq Xoliqulovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqola oilada iymonni tarbiyalashning psixologik mohiyatini va uning sog'lom psixikani shakllantirishdagi muhim ro`lini o'rganadi. Keng qamrovli adabiyotlarni tahlil qilish orqali tadqiqot iymonning turli o'lchovlarini, uning psixologik rivojlanishiga ta'sirini va e'tiqodga asoslangan tarbiyani tarbiyalashda qo'llaniladigan usullarni o'rganadi. Natijalar oiladagi iymon va bardoshli va muvozanatli psixikani shakllantirish o'rtasidagi ijobiy bog'liqlikni ta'kidlaydi. Muhokama bo'limi ushbu topilmalarning oqibatlari to'g'risida tushuncha beradi, bu esa oilaviy dinamikada iymonni rivojlantirish bo'yicha yakuniy mulohazalar va amaliy takliflarga olib keladi.