HOZIRGI KUNDAGI EKALOGIK MUAMMOLAR, EKALOGIK TOZA ELEKTR ENERGIYASI OLISH ORQALI EKALOGIYA BUZILISHINI OLDINI OLISH CHORALARI - Vahobov Shahbozbek Bobomurod o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Anotatsiya; Ma’lumki hozirgi davrga kelib butun dunyoni tashvishga solayotgan muammolardan biri bu ekalogik muammolardir. Bunda rivojlangan va endi rivojlanayotgan davlatlar ham chetda qolayotgani yo’q bu muammo har bir davlatning qolaversa har bir odamni o’ylantiradigan va ularga yechim topishga undaydigan holatga keltirdi. Qolaversa har bir inson o’z salomatligi va avlodlari farovon yashashi uchun bu sohada yakdil harakat qilishi har qanday yo’l bilan ham tabiatni asrab qolish choralarini amalda ko’rmog’i lozimdir. Ushbu maqoladi ekalogiyadagi muammolar tahlil etiladi va ularga yechimlar va fikrlar keltiriladi.