HUQUQIY ONG VA HUQUQIY MADANIYAT TUSHUNCHALARI, ULARNI AMALIYOTDA QO’LLASH - Vahobov Shahbozbek Bobomurod o’g’li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Anotatsiya; Huquqiy ong bu davlatning har bir fuqarosi o’z mamlakatidagi nafaqat o’ziga aloqador balki huquq tarmog’iga tegishli bo’lgan jamiki qonun-qoidalarni bilishi va tushinishidir. Huquqiy madaniyat esa fuqaro ushbu qonun-qoidalarni tushungan holda unga nechog’lik amal qilishini ifodalaydi. Ushbu maqolada huquqiy ong va huquqiy madaniyat haqida batafsil ma’lumotlar hamda ularning nechog’lik zarurligi va ularni qo’llash haqida tushunchalar beriladi.