АРАЛАШМА ПАХТА ТОЛАСИНИНГ УЗАТГИЧ ВАЛИКЛАР ЗОНАСИДА ҲАРАКАТИ - А.Остонов; Э.Ҳ.Берданов; Х.Н.Пардаев (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Maqolada ikki komponentli tolalar aralashmasining oziqlantiruvchi zonadagi harakati o'rganiladi va siqilish zonasidagi balandlik bo'ylab tolalarning hajm fraktsiyalari va bosimning o'zgarishi naqshlari o'rnatiladi.