XIX ASR OXIRI XX ASR BOSHLARIDA SAMARQAND AHOLISI TARIXINING O’RGANILISHI - Islomov Davron (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Ushbu maqolada XIX asr oxiri XX asr boshlarida Samarqand viloyati aholisi tarixining o’rganilish tarixi, tarixshunosligi, manbalari haqida ma’lumot beradi. Shuningdek, hudud aholisining soni, milliy tarkibi va boshqa ma’lumotlar berilgan.