ДҮНЬЯ ОПЕРАСЫ ЖАНРЫ ТАРИЙХЫ - M.Nasırov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Опера ҳаққында нелерди билемиз? Ҳәр қандай музыка сыншысы бул ҳәр қыйлы көркем-өнер түрлерин бирлестирген синтетик жанр екенлигин айтады. Әпиўайы тыңлаўшы бул сораўға басқаша жуўап береди, итимал ҳәр қандай операның мәжбүрий атрибуты қосық айтыў ҳәм сахнада жүз беретуғын драматик ҳәрекет сыпатында көремиз. Музыка фанатлары опера музыкасы оның айрықшалықларын белгилейди, себеби биз тек ғана музыка әсбапларын тыңлаўдан ибарат емес, бәлким гөззал ҳәм өзине тартатуғын даўысларды да тыңлаўымыз мүмкин болады.