EQUIPMENT FOR CRUSHING AND DISTRIBUTION OF FEED FOR DUNG WORMS (EISENIA FETIDA) - Yigitalieva Ruhshona Rustamjon qizi; Muhayyo Shoumarova (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Go'ng chuvalchanglari xususan, Eisenia fetida, ozuqa moddalarining aylanishiga, tuproqning aeratsiyasiga va umumiy tuproq salomatligiga hissa qo'shadigan muhim tuproq organizmlaridir. Go'ng chuvalchanglarining oziqlanish odatlarini qo'llab-quvvatlash va vermikompost tizimlarida ularning ish faoliyatini yaxshilash uchun ularni yaxshi tayyorlangan va oson kirish mumkin bo'lgan parhez bilan ta'minlash juda muhimdir. Ozuqani maydalash va tarqatish uchun maxsus uskunalardan foydalanish oziqlantirish jarayonini soddalashtirish, ozuqa moddalarining mavjudligini yaxshilash va go'ng chuvalchanglarining o'sishi va ko'payishini rag'batlantirishi mumkin. Ushbu maqolada biz Eisenia fetida uchun ozuqani maydalash va tarqatish uchun uskunalarning ahamiyatini o'rganamiz va ularning ovqatlanish tajribasini optimallashtirishi mumkin bo'lgan asosiy vositalarni ta'kidlaymiz.