BANK SOHASI TERMINOLOGIYASI YORDAMIDA TALABALARNING OG’ZAKI NUTQINI RIVOJLANTIRISHDA QO‘LLANILADIGAN METODLARNING AFZALLIKLARI - Davronova Munisa Alijon qizi; Istamova Dilnoza Sa’dulloyevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Banks sohasi terminologiyasini o‘rgatishda turli metodlardan foydalanish ushbu soha talabalarining og‘zaki nutqini rivojlantirishda samarali natijaga erishishining o‘ziga xos usulidir. Og‘zaki nutqni rivojlantiruvchi metod va strategiyalarini o‘quv jarayonlarida qo‘llash orqali o‘qituvchi talabalarning darsdagi faolliklari hamda qiziqishlarini oshirishga xizmat qiladi.Garchi hozirgi kungacha kasbiy terminologiyani o‘rgatishda bir qancha usullar va metodikalar qo‘llanilgan bo‘lsada, ularning aynan qaysilari kasbiy nutqni rivojlantirish uchun samarali ekanligi haqida yetarli bilimga ega emasmiz. Ushbu maqolada biz kasbiy nuqtni rivojlantirishda o‘ziga xos ahamiyatga va yuqori natijaga ega bo‘lgan bir qancha metodlar va ularning afzalliklarini ko‘rib chiqamiz. Biz bank sohasi yo‘nalishida ta’lim oluvchi talabalarining dars jarayonlari haqidagi fikr-mulohazalarini bilish maqsadida ular o‘rtasida so‘rovnoma o‘tkazdik, bundan tashqari darslarni ma’lum muddat davomida kuzatib tahlil qildik. Kuzatishlarimiz davomida shunday xulosaga keldikki, talabalar dars davomida individual topshiriqlarga qaraganda jamoaviy topshiriqlarni bajarishni afzal ko‘radilar. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalardan foydalanish ham ularning darsda yuqori foizdagi faol ishtirokini ta’minlaydi.Ushbu tadqiqot talabalarning kasbiy nutq kompetensiyasini o‘stirishda zamonaviy metodikadan foydalanishning o‘ziga xos afzalliklarini izohlaydi. Bundan tashqari, ushbu tadqiqotda zamonaviy texnologiyalardan foydalanishning ustunliklari yoritib o‘tiladi.