ГАЗ ҚУВУРИНИНГ ГИДРАВЛИК ҲИСОБИ - Фармонов Уктам Болтаевич; Облабердиев Сарвар Бахром ўгли; Эргашев Жавохир Юлдошали (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Аннотация: Мустақилликнинг дастлабки йилларидаёқ ёш Ўзбекистон Республикасининг нефть ва газ соҳасида жуда катта ютуқларга эришилди. Бу мақолада газ қувуридан оқиб чиқаётган газнинг қаршилик коэффициенти, охирги босими гидравлик ҳисоби амалга оширилган. Газ оқимини газ қувурлари орқали узатиш катта аҳамияли ва гидравлик хисоб билан амалга оширилган ишлар албатта ўз натижасини беради газ қувуридаги оқим турбулент режимга эга.