KASBIY FAOLIYATNING PEDAGOGIK JIHATLARI - Jolmirza Duysenbayev (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Inson dunyoga kelganidan to vafot etguniga qadar turli xil faoliyatlar bilan shugʻullanadi.Jismoniy faoliyat,aqliy faoliyat shu bilan bir qatorda kasbiy faoliyat bilan ham shugʻullanadi.Inson oʻziga muayyan bir kasbni tanlash orqali oʻz shaxsining statusini ham belgilaydi,oʻz faoliyati mobaynida erishadigan muvaffaqiyatlari ham tanlagan kasbiga bogʻliqdir.Kasb tanlashda kasbning pedagogik jihatlarini oʻrganib chiqish inson faoliyatining nisbatan yaxshi yoʻlga qoʻyilishiga zamin yaratadi.