O’RTA ASRLARDA HIND FALSAFASIDA QONUN LOYIHASI - Semenov Yevgeniy; Baxtiyorjon G‘aniboyev (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya:Hindiston o'zining qonunlari va huquq tizmi asrlar osha vujudga kelgan va Hindiston xalqining o'zgaruvchan davrga moslashishi bilan hayot tarzida rivojlanib borishi bilan dunyodagi eng qadimiy huquqiy tizimlardan biriga ega. Hindiston huquq tizimi faqat inglizlar hukmronligi davrida muntazam ravishda shakllanib, rivojlanib bordi, degan noto'g'ri tushunchadir, aksincha an'anaviy qonunlar va qoidalarga rioya qilish va o'z vazifalarini bajarish Manusmriti Dharma, ya'ni Rule degan oyatlaridan kelib chiqqan holda amalga oshirilgan. Qonun davlatdagi eng yuqori hokimiyatdir va Dharma maqsadini amalga oshirish uchun Qirol ham Qonunga bo'ysunadi.