CHANG BO’RONLARINING BIOSFERAGA TA’SIRI - Karimova Lobar Fatulloyevna; Do’styorova Adiba Aminjon Qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Atmosfera havosining ifloslanishi, inson salomatligiga shu jumladan, chang bilan ifloslanishi ko’p sonli odamlarning sog’lig’iga salbiy ta’sir ko’rsatadi. Atrof-muhitni muhofaza qilish, biologik xilma-xillikni saqlash, iqlim o’zgarishlarining oldini olish, cho’llanish, atmosfera havosining ifloslanishi kabi global ahamiyatga ega masalalarni hal etish hozirgi kunda insoniyat oldida turgan eng muhim vazifalardan hisoblanadi. Respublikada ko’kalamzorlashtirish ishlarini jadallashtirish, daraxtlar muhofazasini yanada samarali tashkil etish maqsadida respublikamizning barcha hududlarida “Yashil makon” umummilliy loyihasi doirasida olib borilgan ishlar, tabiatning xilma-xilligini o’z holatida saqlashga, aholining turmush sharoitlarini yaxshilashga olib keladi.