ONA TILI DARSLIKLARIDAGI LUG‘ATLARDAN FOYDALANISH VA ULARNING O‘QUVCHILAR NUTQIDA AHAMIYATI - Sotimboyeva Dilnura Axmedjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Mazkur maqolada umumiy o‘rta ta’lim darslikida lug‘atlarning ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. O‘quvchilarning nutqiy kompitensiyasini oshirishda lug‘atlarning o‘rni xususida mulohaza qilinadi. Lug‘atlarni tahlil qilishda o‘rganish obyekti sifatida 5-sinf ona tili darsligi misol qilib olinadi.