UNIVERSITET MAHALLIY KOMPYUTER TARMOQLARI UCHUN “MINOTAUR” XAVFSIZLIK TIZIMI - Xаkimov Bаxtiyorjon Bаxromjon oʻgʻli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada universitet mahalliy tarmoqlari uchun xavfsizlik tizimini yaratish uchun Minotaur loyihasi tasvirlangan. Loyihaning asosiy maqsadi ruxsatsiz kirish va boshqa tahdidlardan ishonchli himoyani ta'minlashdan iborat. Maqolada joriy tahdidlarni tahlil qilish, autentifikatsiya va avtorizatsiya mexanizmlarini ishlab chiqish va joriy etish, monitoring va tajovuzlarni aniqlash, ma'lumotlarni shifrlash va foydalanuvchilarni o'qitish masalalari mavjud. Loyihani ishlab chiqish bosqichlari va tizim ishtirokchilari o'rtasida rollarni taqsimlash ham taqdim etilgan. Taklif etilayotgan Minotaur tizimi zamonaviy tahdidlarga samarali qarshi turish va universitet tarmoqlarining barqaror ishlashini ta’minlash uchun kompleks yechim yaratishga qaratilgan