VITAMINLAR VA ULARNING INSON ORGANIZMIGA AHAMIYATI - Xolbutayeva Zuhraxon Rayimjonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Ushbu maqolada vitaminlar, ularning turlari, vazifalari, meva va sabzavotlarda uchraydigan vitaminlar va ularning yetishmasligi oqibatida kelib chiqadigan kasalliklar haqida ma’lumot berilgan. Vitaminlarning inson organizmidagi , ayniqsa o’quvchi-yoshlarning aqliy va ruhiy rivojlanishida muhim omil ekanligi batafsil yoritilgan.