GEOMETRIK MASALALARNI YECHISH USULLARI - Ergashova Xolisxon Xolmurodovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqola an'anaviy va zamonaviy yondashuvlarga e'tibor qaratib, geometrik masalalarni echishning turli usullarini o'rganadi. U analitik, sintetik, hisoblash va evristik usullarni qamrab oladi, ularning qo'llanilishi va samaradorligi to'g'risida tushuncha beradi. Qog'oz talabalar, o'qituvchilar va mutaxassislarga har xil turdagi geometrik muammolar uchun mos texnikani tanlashda rahbarlik qilishga qaratilgan.