NOGIRONLIGI BOʻLGAN SHAXSLARNING TA’LIM OLISH HUQUQLARI BO‘YICHA QONUNCHILIK ASOSLARINING NAZARIY-HUQUQIY JIHATLARINI TAKOMILLASHTIRISH MASALALARI - Xudoyberdiyeva Gulinur Zokirjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqola nogironligi bo‘lgan shaxslarning ta’lim olishga bo‘lgan huquqining huquqiy asoslari mavzusiga bag‘ishlangan bo‘lib, unda nogironligi boʻlgan shaxslar tushunchasi va yuridik tabiati, nogironligi boʻlgan shaxslarning ta’lim olishga bo‘lgan huquqlarini tartibga soluvchi xalqaro-huquqiy hujjatlar, nogironligi boʻlgan shaxslarning ta’lim olishga bo‘lgan huquqlarini himoya qilishda Birlashgan Millatlar Tashkiloti shartnomaviy organlarining roli yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda nogironligi bo‘lgan shaxslarning ta’lim olishga bo‘lgan huquqlarining ta’minlanishi hamda uning istiqbollari tahlil qilingan.