MA’LUMOTLARNI UZATISH UCHUN UAV FOYDALANISH - Xаkimov Bаxtiyorjon Bаxromjon oʻgʻli (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: Maqolada uchuvchisiz uchish apparatlari orqali ma'lumotlarni uzatishni tashkil qilish algoritmi keltirilgan. Ma'lumotlarni uzatish muammosini hal qilish uchun GPS-ga asoslangan tarmoqdan foydalanish ko'rib chiqiladi. Simsiz ma'lumotlarni uzatish tarmog'idan foydalangan holda UAV aloqasini tashkil qilish tizimi ishlab chiqildi.