ПЕДАГОГИКА ИЛИМИНИҢ ЖАН КҮЙЕРИ (профессор Гүлнара Жумашева 60 жаста) - Юсупов Конысбай Абылович (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Заманласларымыз қәлбиниң төринен орын алған инсанлар ҳаққында пикир жуўыртқанымда белгили илимпаз-педагог Гүлнара Жумашева Ҳамийдулла қызы көз алдыма келеди. Себеби, оның илим-билим ҳәм пәнниң изинен қуўып, илим шыңына жетискенине мәмлекетимиздиң билимлендириў тараўының, соның ишинде мектепке шекемги ҳәм баслаўыш тәлим салаларының ҳәр тәреплеме жетилисип, гүллеп раўажланыўы жолында өз күш-жигерин ҳәм билимин жумсап көп пайдалы ҳәм саўаплы ислер ислегенине гуўаман. Мен бул жерде оның мийнеткешлигин ҳәм өз устинде тынбай излениў алып баратуғын алым екенлигин айтпақшыман. Ҳәр бир инсан бәйгиге қосылған атқа, ал, өмир машақатлы асырымлардан ибарат мәнзилге мегзейди. Узақ ҳәм тосқынлықлы белеслерге шыдам бере алмағанлары жуўенин сыпырып, өз байдалына кетеди. Ал, дойнағында барлары жоллар қанша аўыр болыўына қарамастан, журттың исенимин ақлап, жаўырнындағы жукти мәнзилге аман-есен елитеди. Усындай инсанлардың бири Жумашева Гүлнара Хамидуллаевна деп ойлайман, себеби тәлимди туп тийкарынан қайта қурыўдың бирден-бир негизи бул мектепке шекемги жастағы балалар тәрбиясын ҳәр тәреплеме жақсылаў, жетилистириў болып табылады.