O‘ZBEK SAHNAVIY RAQS SAN’ATI MEROSI - Muxamedova Madinaxon Ashurovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Xalq mohiyatini anglash xalqning badiiy tafakkuri va dunyoqarashini, dunyoni idrok etishini anglash. Turli qarashlarni o‘zida mujassam etgan raqsda xalqning moddiy madaniyati, kiyim-kechaklari, cholg‘u asboblari haqida so‘z boradi. Bundan tashqari, raqs inson tajribasini, ijtimoiy mavqeini va xarakterini aks ettiradi. Raqs nafaqat sog‘lom turmush tarzi, quvonch, dam olish, balki harbiy faoliyat, mehnat, hayotning turli daqiqalarini ham aks ettiradi.