BARQAROR TURIZM TUSHUNCHASI VA UNING MUHITI - Zokir Rustamovich Sodikov (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Barqaror turizm tushunchasini amaliy holatga olib kelish uchun barqaror turizm maqsadlarini aniqlash, maqbul rejalashtirish va boshqaruv doirasini shakllantirish, iqtisodiy, ekologik, atrof-muhitga oid, ijtimoiy va madaniy mezonlar uchun tegishli ko‘rsatkichlar saralanishi hamda u ko‘rsatkichlarni vaqti-vaqti bilan o‘lchash va monitoring qilish talab etiladi. Milliy iqtisodiyotda turizm borasida ko'rsatkichlar samaradorligi muntazam ravishda tahlil qilinishi va baholanishi, dastlabki maqsadlarga erishib, erishmaganligini aniqlash va agar kerak bo'lsa, tuzatuvchi harakatlarni amalga oshirilishi maqsadga muvofiq hisoblanadi.