MAHALLIY UZUM NAVLARIDAN TAYYORLANGAN VINOMATERIALLARNING BIOKIMYOVIY TARKIBINI TAHLIL QILISH - Ismatova Sh.N.; Yuldasheva Sh.J.; Sultonova O.I. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotasiya. Maqolada Buxoro viloyatida yetishtirilgan Saperavi, Kaberne, Xindogni, Tavkveri kabi turli uzum navlarining fizik-kimyoviy ko`rsatkichlari o`rganilgan bo`lib, bu fizik-kimyoviy ko`rsatkichlar vinoni ta`mi va sifatini shakllanishida qanday ta`sir qilishi tahlil qilingan. Shuningdek turli uzum navlaridan tayyorlangan vinomateriallari organoleptik ko`rsatkichlari baholangan.