KORRUPSIYAGA OID JINOYATLARNING OLDINI OLISH MUAMMOLARI - Xo`jametova Gulhayo Muxtor qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Mazkur maqolada korrupsiya va korrupsiyaviy jinoyatlarning yuzaga kelishiga sabab bo‘luvchi shart-sharoitlar hamda ularning oldini olish muammolari, bu borada xorijiy olimlarning nazariy qarashlari batafsil yoritilgan. Shuningdek, maqolada mazkur turdagi jinoyatlarning oldini olish borasidagi xorijiy davlatlar tajribasi qiyosiy-huquqiy jihatdan tahlil etilgan hamda ular asosida ilmiy taklif va xulosalar berildi.