SUGʻURTA BOZORIDA MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALAR VA ULARNI QOʻLLASH SAMARADORLIGI - Ikramova Karomat Mirsaidovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Milliy moliya bozoriga yangi texnologiyalarning kirib kelishi, sohani raqamlashtirilishi uning barcha segmentlarini qamrab oldi, jumladan sugʻurta sohasini ham. Barcha sohalarda raqamlashtirishning faol jarayoni davom etmoqda, bunda sugʻurta kompaniyalari tomonidan biznes jarayonlariga yangi moliyaviy texnologiyalarni joriy etishni ham taqazo etmoqda. Sugʻurta kompaniyalarining biznes-jarayonlarni oʻzgartirish texnologik, moliyaviy, marketing jarayonlari va sugʻurta xizmatlarini sotishning bevosita jarayonlariga tegishlidir.