BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIGA CHET TILLARINI O‘QITISHDAGI PSIXOLOGIK TO‘SIQLAR VA ULARNIG YECHIMLARI (INGLIZ TILI MISOLIDA) - Hoshimjonova Mohira Luxmonjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya: So‘ngi yillarda chet tillarini, xususan ingliz tilini o‘rganisg har bir davlat ta’lim tizimida muhim o‘rin tutmoqda. Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga chet tili ya’ni ingliz tilini dars mobaynida o‘qitishdagi psixologik muammolar, o‘quvchi va o‘qituvchi o‘rtasidagi do‘stona aloqaning ahamiyatiga bag‘ishlangan. Zamonaviy texnologiya va metodlardan foydalangan holda turli interfaol psixologik o‘yinlar yordamida qiziqarli o‘qitish usullari ham keltirilgan. Maqolada olib borilgan tadqiqotlat va tahlillar natijasida ingliz tilini chet tili sifatida boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga o‘qitishning intensiv yo‘nalishlari hamda metodik tavsiyalar keltirilgan.