TO’XTASH VA TO’XTAB TURISH QOIDALARI - Matniyazov Davronbek Erimbetovich (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2024)
Annotatsiya. Ushbu maqolada O'zbekiston Respublikasi "Yo'l harakati qoidalari"da belgilangan transport vositalarining to'xtash va to'xtab turish qoidalari ko'rib chiqilgan. Tadqiqot transport vositalarining to'xtash va to'xtab turishiga oid normativ-huquqiy hujjatlar tahlili, kuzatuvlar va so'rovnoma o'tkazish orqali amalga oshirildi. Maqolada to'xtash va to'xtab turishga ruxsat etilgan va taqiqlangan joylar, to'g'ri to'xtab turish usullari, to'xtash va to'xtab turishning o'ziga xos jihatlari yoritilgan.