БАХШИЛАР - “БИР АКТЁР ТЕАТРИ” ИЖРО УСЛУБИ АСОСЧИЛАРИ - Дўсанов Раҳимжон Раимкулович (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Аннотация. Ушбу мақолада ўзбек бир актёр театри тарихининг ривожланиш жараёнидаги муҳим босқичлар ва унинг актёрлари ижодига назар ташланади. Муаллиф бу соҳа ривожида бахшиларнинг ўрни беқиёс эканлигини илмий манбааларга таянган ҳолда асослайди. Бахшилар ижроси “Бир актёр театри” жанри талабалари асосидаги томоша эканлиги, улар ижро этган достонлар ўз драматургиясига эга бўлгани хусусида. Шунингдек, мақолада ўзбек бир актёр театри тарихи ва бугуни хусусида ҳам муҳим маълумотлар мавжуд.