EFTALITLAR DAVLATI TASHQI SIYOSATI VA UNING QO’SHNI HUDUD VA XALQLAR TARIXIDAGI AHAMIYATI - Ismailov Ulug‘bek Saparboy o‘g‘li; Normetova Mahfuza Alisher qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Maqolada ilk o’rta asrlarda Orta Osiyo hududida tashkil topgan davlatlar va ularning ichida eng yuksagi Eftalitlar davlati vujudga kelishi, tashqi siyosati va parchalanishi bayon qilinib, uning faoliyati davomida tarixda qoldirgan izlari va ta’sirlari muhokama qilinadi.