O’QUVCHILARDA KASBGA BO’LGAN TUYG’UNI OSHIRISH - Xalmuratova Gulzor (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: : O’sib kelayotgan yosh avlodni kasbga yo’naltirish hamisha davlatimiz, siyosatimiz oldida turgan ustivor masalalardan sanalib kelingan. Mazkurjarayonni amalga oshirish uchun farzandlarimiznung ota-onalari hamda ta’limmuassasalarining o’rni va u yerda faoliyat olib borayotgan o’qituvchilar hamdaamaliyotchi psixologlarining faoliyati katta ahamiyatga ega. Ushbu maqoladao‘quvchilarni kasbga to’g’ri yo‘naltirishdagi mavjud muammolar, amaliyotdagikamchiliklar ularni bartaraf etish yo‘llari haqida qisqacha fikr yuritilgan.