INGLIZ VA O`ZBEK ADABIYOTIDA PSIXOLOGIK XOLATLAR TALQIN - Anvarova Ma'mura Murodqosim qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Insonning kognitiv qobiliyatlarini rivojlantirish zamonaviy dunyoda umume'tirof etilgan qadriyatdir. So'nggi paytlarda insoniyat zamonaviy dunyoda doimiy ravishda yuzaga keladigan muammolarni hal qilishga qodir bo'lgan uyg'un, ijodiy faol shaxsni shakllantirishdan jiddiy xavotirda. Qabul qilingan taassurotlarni ijodiy qayta ishlash uchun kognitiv jarayonlar va inson qobiliyatlarini rivojlantirish zamonaviy san'at ta'limida ijodiy idrok, fikrlash va xotira fazilatlarining yaxlit tizimini shakllantirish sifatida tushuniladi. Ushbu maqolada o'quvchilarining badiiy idrokini shakllantirishning psixologik-pedagogik asoslari ochib beriladi.