FARZAND TARBIYASINING SHAKLLANISHIDA OTA-ONANING TUTGAN O’RNI - Xo'djabayeva Xurshida (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Bola tarbiyasida ota-onaning tutgan o’rni muhim bo’lib, ona bolasini tarbiyalashni homiladorlik vaqtida boshlashi kerak. Chaqaloq tug’ilganidan keyin uning, avvalo, gigiyenasiga, kiyim-kechagiga, emaklab yurishi, keyinchalik oyog’ini qanday bosishini kuzatishi, oyoq bosishida nuqson bo’lsa uni shifokorga ko’rsatishi, gapirish ohangi qanday ekanligi hamma hammasiga ota-ona e’tibor berishi kerak. Bolani tog’ri gapirish va intizomli, tarbiyali bo’lishi uchun ota-ona bolasi bilan yoshligidan shug’ullanib borishi, farzand tarbiyasida muhim ro’l o’ynaydi. Ota-ona farzandlari voyaga yetishi davrida ozgina e’tiborsiz qoldirishi ham ularning tarbiyasiga juda katta ta’sir ko’rsatadi.