BOSHLANG`ICH SINF O`QUVCHILARIDA SO`Z YASALISHIGA OID TAYANCH KOMPETENSIYALARNI SHAKLLANTIRISH - Nazirqulova Shohista Ilhomovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya. Mazkur ilmiy maqola boshlangʻich sinf oʻquvchilarida soʻz yasalishiga oid kompetensiyalarni shakllantirish texnologiyalari masalalariga bagʻishlangan boʻlib, oʻzbek tilidagi soʻz yasash usullari haqida ma’lumot beriladi. Unda boshlangʻich sinf oʻquvchilarining soʻz yasash usullariga oid kompetensiyalarini shakallantirishning nazariy ahamiyati, shu maqsadga erishish yuzasidan metodik tavsiyalar, didaktik topshiriqlar bayon qilingan.