“AMIR TEMUR DAVRIDA MOLIYA-PUL ISLOHATI VA SOLIQ SIYOSATI TANGALARI MUOMILASI” - Baxtiyorov Shoxrux G’ulom o’g’li; Ahrorova Madina Rahmatona (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anotatsiya: XIV asrda butun Movaraunahrni birlashtirgan Temuriylar davlatining qudrati uning boshqaruv tizimida ekanligini bugungi kun tarixchilari alohida ta`kidlab o`tmoqda. Ta`kidlash joizki, bu o`rinda “Temur tuzuklari”ning ham ahamiyati bor. Tuzuklardagi boshqaruv, sud-huquq masalalari, nikoh, oila munosabatlari, shuningdek moliyaviy masalalar haqidagi tuzuklar bugungi davlat va jamiyat qurilishida dastur-ul amal bo`lib xizmat qilmoqda. Ushbu maqola Amir Temur davrida pul siyosati va islohati tanga muomilasi soliq siyosati borasidagin ishlar va qonunlarga bag’ishlangan.