O’ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA EKOTURIZM VA UNI RIVOJLANTIRISH - Yaqupbayeva Ro'za Ko'palbayevna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada ekoturizm kelib chiqishi, O'zbekiston Respublikasida ekoturizm ahamiyati, ekoturizm rivojlantirish rejalari va istiqbollari,mamlakatning tog'li hududlarida ham ekologik markazlar joriy etish va shu bilan birgalikda orol dengizi masalasi, "yashil qoplamalar" haqida fikr yuritiladi.