“TAJVID” ATAMASINING PAYDO BO‘LISHI - Miraxmadova Xusnora Dilshod Qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ushbu maqolada “tajvid” atamasini qachon paydo bo’lib, mustaqil ilm sifatida qachondan mashhur bo’lgani, atamaning ma’nosi va bu atamaga sinonim bo’lgan qanday nomlar bo’rligi va ishlatilgani haqida so’z yuritiladi. “Tajvid ilmi” to’rtinchi hijriy asrda mustaqil ilm sifatida shakllangan bo’lsada, o’sha davrda aynan “tajvid” atamasi bilan emas balki uning ma’nosiga sinonim bo’lgan so’zlar bilan tanilgani ulamolarning kitoblaridan dalillar bilan keltirilgan.