QISHLOQ XO’JALIGIDA YOSH HAYVONLARNI O‘SISHI VA UNI HISOBLASH - Sulaymonova X.I.; Xudoyberganova G.S. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anotatsiya: Uy hayvonlarini oylar hisobida o’sishi va vazn yig’ishini o’lchashni turli usullari ishlatiladi. Chorva mollarining o‘sishi va rivojlanishini nazorat qilib boriladi. Chorva mollarini vaqti-vaqti bilan tortish va o‘lchashlar amalga oshiriladi. Hayvonlarning o‘sishi va rivojlanish qonuniyatlarini o‘rganiladi.