TIRNOQ GULI- FLORES CALENDULAE - Olimov Sardor Mustafoevich; Xolliyev To’lqin; Xolliyeva N.T; Sattorov Sh.R (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Anotatsiya: Tirnoq gul – flores calendula asosan bu dorivor preparat turli yara lar, kuyganni davolashda, stomatit, angina va boshqa tomoq og’rig’i kasalliklarid a hamda tomoqni chayqash uchun foydali mahsulot xisoblanadi. Bu mahsulot ba’zi bi r rak kasalliklarida ishlatiladigan preparatlar tarkibiga kiradi.