AVTOMOBIL YONILG‘I BAKLARINI PAYVANDLASH TEXNOLOGIYASI - Mo‘minov Saidasror; Obidjonov Muxamadqodir (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Berilayotgan taklifning mazmuni: Yonilg‘i baklari avtomobillarning asosiy tashkiliy qismlaridan biri hisoblanadi. Ular yonilg’ini saqlash uchun mo’ljallangan bo’lib, unda avtomobilning 400…500 km yo’l bosishiga yetadigan yonilg’i saqlanadi. Yengil avtomobillarda yonilg’i baki ko’pincha kuzovning orqa qismida joylashadi,yuk avtomobillarida esa yon tomonidan ramaga o’rnatiladi. Bakning idishi po’lat tunukadan shtamplash usuli bilan oval yoki to’g’ri burchak shaklida yasaladi.