ONA TILI O‘QITISHDA TAFAKKUR MASHQLARINI QO‘LLASH USULLARI - Xakimova Dildora Mukimovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Ta’limning yangicha shakliga o`tgan hozirgi sharoitda o`quvchining mustaqil fikrlay bilishi, mustaqil tarzda bilim olishi tobora ko`proq talab qilinadi. O`quvchining mavzuni oson va qulay o`zlashtirishida yangicha pedagogik texnologiyalardan foydalanish muhim sanaladi. Aytish mumkinki, o`qituvchi va o`quvchi o`rtasidagi o`zaro savol-javob, garchi eskirgan usul bo`lsa-da, tanqidiy fikrlash ko`nikmalarini o`stirishda kuchli vositadir. O`quvchidan xato bo`lsa ham barcha fikrlarini oxirigacha yetkazib berish so`raladi. Bu holat undagi fikrlash jarayonini kuchaytiradi.