OZIQ OVQAT SANOATI OQAVA SUVLARINI TOZLASH VA QAYTA FOYDALANISH IMKONIYATLARI - Ollaberganov Qudratbek Zokir o'g'li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Oziq-ovqat sanoati turli xil tasniflash usullariga ega bo'lgan ko'plab oziq-ovqat sanoatini o'z ichiga oladi. Amaldagi xom ashyoning tasnifiga ko'ra uni quyidagilarga bo'lish mumkin: go'sht va go'sht mahsulotlari sanoati; suv mahsulotlarini qayta ishlash sanoati; parrandachilik va tuxumni qayta ishlash sanoati; meva va sabzavotlarni qayta ishlash sanoati; sutni qayta ishlash sanoati; shakar sanoati; donni qayta ishlash sanoati; kraxmal sanoat, neft sanoatidan foydalanish; fermentatsiya sanoati; ziravorlar va oziq-ovqat qo'shimchalari sanoati va boshqalar hisoblanadi ularni suvlarini tozlash va qayta foydalanish imkoniyatlari haqida yozilgan.