AVTOMOBIL VA TRAKTOR VALLSIMON YUZALARINI QAYTA TIKLASHDA QO‘LLANILADIGAN TEXNOLOGIYALAR TAHLILI - Mo‘ydinov Azizbek Shuxratovich; Tursunpo‘latov Saydullo Ibroximjon o‘g‘li (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Hozirgi vaqtda ta'mirlash tarmogida qo‘llaniladigan xilma-xil qayta tiklash usullarini shartli ravishda galvanik va payvandlash-qoplash usullariga bo‘lish mumkin. Bugungi kunda barcha korxonalarda eng ko‘p qo‘llaniladigan usullar bular qo‘zg’almas birikmalarga ega va kam miqdorda yeyilgan valsimon detallarni qayta tiklash nuqtai nazaridan yoritiladi. Bundan tashqari, ta'mirlash tarmoqlarida xali qo‘llanmayotgan, lekin istiqbolli imkoniyatlarga ega usullar ham ko‘rib chiqiladi.