YOSH MAKTAB O‘QUVCHILARINING IJTIMOIY PERSEPTIV QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISHDA OTA-ONALARNING O‘RNI - Shuxratjonova Rixsinisaxon Nasrulla qizi; Oqilova Zuhra Ikromjon qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
ANNOTATSIYA: Ijtimoiy in'ikosning ifodalanishini shaxslararo kontekstda ijtimoiy ob'ektlarning o‘zaro ta'sirining murakkab mexanizmi bilan taqqoslash mumkin va yosh xususiyatlari, idrok effektlari, o‘tmish tajribasi va shaxsiy xususiyatlar kabi ko‘plab omillar va xususiyatlarga bog‘liq. “Ijtimoiy idrok” atamasiga ta’rif berishda J.Bryuner ta’rifidan foydalanamiz, unda ijtimoiy idrok insonning o‘zini, boshqa odamlarni va tevarak-atrofdagi olamdagi ijtimoiy hodisalarni obrazli idrok etishidir. Tasvir hissiyotlar (sezgilar, hislar, g‘oyalar) darajasida va tafakkur darajasida (tushunchalar, hukmlar, xulosalar) mavjud.