BERDAQ IJODI YOSHLAR NIGOHIDA - Ibragimova Iroda Yo’ldosh qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Shoir Berdaq adabiyotda o’zining takrorlanmas ijodi bilan ajralib turadi. Uning har bir she’ri o’ziga xos ma’no-mazmunga egadir. Ijodkorning har bir misralari ta’sirli va shoirning hissiyotlari aks etganligi yaqqol namoyon bo’ladi. Motolaa qilayotgan har bir inson ijodkor bilan suxbatlashgandek tuyg’ularni his qiladi. Eng muhimi biz Berdaq ijodini qanchalik chuqur o’rganishga kirishsak, unga bo’lgan hurmatimiz shunchalar ortib boraveradi.Shoirning ijodi o’zining dostonlari va pur ma’no she’rlari bilan ajralib turadi.Uning har bir she’ri bir insonning dardi, ichki kechinmalarini o’zida qamrab olgan.