PITIRIM SOROKINNING IJTIMOIY STRATIFIKATSIYA NAZARIYASI - Abdusamatova Odinaxon Abdusalom qizi (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Stratifikatsiya sotsiologiyaning asosiy tushunchalaridan biri sifatida jamiyatning ijtimoiy tarkibi, sotsial guruhlari va ularning tabaqalanish belgilari tizimini o‘zida aks ettiradi. Mazkur maqolada ijtimoiy tengsizlik tushunchasi tasnifi bayon etilgan. Amerikalik rus sotsiologi P.Sorokinning sotsial stratifikatsiya nazariyasida olimning falsafiy va umumsotsiologik qarashlari pirovardida stratifikatsion kriteriyalar hamda stratalar shakllari haqida ma‘lumotlar keltirilgan. Ijtimoiy qatlamlarning bir- biridan farqlari xususida fikrlar qayd etilgan.