RUS TILINI O`QITISH METODIKASI. RUS ADABIYOTIDA KLASSITSIZM VA SENTIMENTALIZM - Keldiyorova Gulnoza Botirjonovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Ushbu maqolada o`zbek tilli maktablarrda o`quvchilarga rus tilini o`qitish metodikasi hamda qadimgi rus yozma manbalarining shakllanish tarixi, etnik kelib chiqishi haqida bayon qilingan. Rus adabiyotchiligida og`zaki ijod, epos va mifologik janrning ahamiyati ko`rsatilgan. O`rta asrlar rus adabiyotining rivojlanishi va uning keying rivojlanishi to`g`risida fikr yuritilgan. Klassitizm va Sentimentalizm haqida fikr yuritilgan.