SAMARQAND TARIXINING MANBALARDAGI TASNIFI (QADIMGI DAVRDAN XIX ASR RUS BOSQINIGA QADAR) - Usmonov Romozon; Usmonova Marjona; Axrorova Madina Rahmatovna (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2023)
Annotatsiya: Mazkur maqolada yurtimizning eng qadimiy shaharlardan bo‘lmish Samarqandning necha asrlardan biri o‘zining ko‘hna tarovatini yo’qotmasdan o‘zidagi bir necha me’moriy obidalarni saqlab kelayotganligi haqida fikrlar yuritilgan. Bundan tashqari shaharda turli davrlarda o‘z hukmronligini o‘rnatgan sulolalar davrida qay darajada bo‘lgani haqida ham ba᾽zi mulohazalar keltirilgan. Ushbu maqola o‘sha paytda mavjud bo‘lgan adabiyotlar, tarixiy qo‘lyozmalar orqali yoritilgan.